Berg & Brykt Entreprenad AB

Telefon
0250-178 15
E-post
<mail på bergobrykt. se> (på=@)
Hemsida
bergobrykt.se/
Postadress
Skolvägen 3
792 32 Mora

Kontaktpersoner

Mikael Berg

VD
Tel: 0706-23 77 33
E-post:

Jesper Engholm


Tel: 070-640 84 23
E-post:

Om företaget

Org.nummer: 556773-6011
Grundades år: 1966
Antal anställda: 15

Berg och Brykt har bedrivit byggverksamhet sedan 1966. Hela mellansverige är vårt arbetsområde och vi strävar ständigt efter att vara ledande inom respektive område och går regelbundet utbildning inom alla verksamhetsområden. Vi samverkar med kända och ledande leverantörer på marknaden och lägger stor vikt på miljövänliga material och en god arbetsmiljö för våra anställda. Dalarna har alltid varit Berg och Brykts största verksamhetsområde.

Det var så det började Owe Berg och Mats Brykt startade företaget Berg och Brykt 1966, gipsarbeten och murade spisar var då huvudverksamheten. Sedan övergick huvudverksamheten till putsarbeten, Mora Lasarett var ett av de första och även det största invändiga putsarbetet ca 25 tusen kvm. I början av 70-talet utökades verksamheten med tak och tätskikt i samarbete med Icopal som är Berg och Brykts äldsta samarbetspartner. I slutet av 70-talet började Berg och Brykt med betonghåltagning. Idag ägs och drivs företaget av Owes söner Mikael och Magnus Berg.

MURNING & PUTSNING
Detta är Berg och Brykts första och största verksamhetsgren. Vi utför allt inom detta område och vår specialitet är fasadputsrenovering på äldre kulturbyggnader. I Moraregionen kan du se prov på Berg och Brykts hantverkskunnande i ett flertalet välkända byggnader. Vi fick bland annat förtroende att restaurera exteriören på Mora kyrka, kyrkans hus, kommunalhuset och tingshuset som nu är välklädda reklampelare för Berg och Brykt.

Berg och Brykts syfte är att bevara vårt kulturarv inom mur och puts, att arbeta med miljövänliga tak och betonghåltagning med en god arbetsmiljö.

Berg och Brykt är välkända i Mellansverige från Härjedalen ned till mälarområdet, främst för pålitligt hantverk, yrkeskunnig och erfaren personal och inte minst säkra leveranser. Främsta uppdragsgivare är byggnadsindustrin med stora företag som NCC, PEAB, SKANSKA m.fl. Men även kommunala bolag, privata fastighetsbolag, privatpersoner anlitar Berg och Brykt.

I Moraregionen kan du se prov på Berg och Brykts hantverkskunnande i flertalet välkända byggnader. Vi fick bland annat förtroende att restaurera exteriören på Mora kyrka, kyrkans hus, kommunalhuset och tingshuset som nu är välklädda reklampelare för Berg och Brykt.

© SPEF - Branschföreningen för murat och putsat byggande
SPEF ansvarar inte för eventuella felaktigheter i innehållet.

Kontakta SPEF

Profundis